Egyéb

Reformáció 500 – a konferencia programja

reformacio
A budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium dísztermének lebontott freskója a magyar reformáció történetét mutatta be, Luther és Kálvin alakjával a közepén. (Részlet)

Mit adott a reformáció Európának és a világnak? – a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) október 17-i konferenciájának programja itt olvasható:

 

09.00–09.15 Regisztráció

09.15–09.30 Köszöntő és megnyitó: Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Novotny Zoltán, a Prúsz elnöke

 

Előadások és konzultációk, a nap menetrendje:

Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa: Nosztalgia helyett jövőépítés. 500 évvel ezelőtt – 500 év után

Prőhle Gergely államtitkár: Jelen van-e a reformáció a mai Európában?

Szünet

Lázár Csaba színművész szaval

Fábri György társadalomtudós:

Tőkéczki László történész: A reformáció és a nyilvánosság új szerkezete

Ebéd

Steinbach József református püspök: Reformáció és Isten Igéje

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke: Hit és vizualitás

Szünet

Gryllus Dániel muzsikál

Sepsi Enikő, a Károli-egyetem bölcsészkarának dékánja: A református kollégiumok és a peregrináció műfajának mai modelljei

 

A konferencia végén azok között a résztvevők között, akik végig jelen voltak, a Kálvin Kiadó, a Károli-egyetem, a Luther Kiadó, valamint a Magyar Bibliatársulat egy-egy értékes könyvcsomagját sorsoljuk ki.

 

A konferencia helyszíne: a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának díszterme, VIII. Budapest, Reviczky u. 4.

 

A szervezők az ebédrendelés miatt kérik a részvételi szándék előzetes jelzését a prusz@lutheran.hu címen vagy a +36-20-824-9657-es telefonszámon.