Egyéb

A PRÚSZ füstbe ment terveiről

 

azt reméljük imádkozó lélekkel, hogy legkésőbb az ősz folyamán megvalósításra kerülnek. Tehát nem mennek füstbe, sőt érlelődnek és megvalósulnak.

dav

Törvényi kötelezettségünk, hogy Közgyűlést tartsunk, amelyet március 18-ra terveztünk fontos ágendával, például az Alapszabályunk aktualizálásával, valamint nagy érdeklődésre igényt tartó, izgalmas tematikus programmal is készültünk, Csermely Péter akadémikus meghívásával. Amint elmúlik a járvány, a Közgyűlést összehívjuk, előadónkat újra nagy tisztelettel fölkérjük.

Sikeres kapcsolatépítés kezdődött meg a Károli Gáspár Református Egyetemmel. Ennek keretében például rendszeres pódiumbeszélgetéseket kívánunk szervezni ismert érték-orientált fiatalokkal az érdeklődő hallgatók előtt. Sajnálatos módon az első két megszervezett programunkat le kellett mondanunk.

A Trianon Centenárium megemlékezésére jeles előadókkal kialakult a program. Már személyes bejárást is tartottunk Nagyváradon, ahol teljes nyitottsággal, támogatókészséggel és lelkesedéssel fogadott bennünket Pálfi József a Partiumi Keresztény Egyetem rektora, valamint Sz. Horváth István az Erdélyi Médiatér Alapítvány alelnöke. A szándékok, tervek és lehetőségek egyeztetése után mind az Alapítvány, mind pedig az Egyetem áldozatra is kész társszervezői szerepet vállalt Szövetségünkkel e program sikeres megvalósítása érdekében. Az április végére tervezett konferenciát egy későbbi időpontra – bizonyára egy őszi hétvégére – kellett halasztanunk.

Hisszük, hogy a megújult lendülettel és lelkesedéssel összeállított éves tervünk – Deo volente et adiuvante – az ősz folyamán más programokkal együtt, sokak örömére és épülésére megvalósul.

Dr. Bóna Zoltán titkár