Egyéb

Reformáció 500 – konferencia a Prúsz szervezésében

reformacio
A budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium dísztermének lebontott freskója a magyar reformáció történetét mutatta be, Luther és Kálvin alakjával a közepén. (Részlet.)

Mit adott a reformáció Európának és a nagyvilágnak? – erre a kérdésre keresi a választ az a konferencia, amelyet a reformáció ötszázadik évfordulójára készülve szervez a Protestáns Újságírók Szövetsége október 17-én Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dísztermében (VIII. Reviczky u. 4.) 9 és 17 óra között.

A tanácskozás célja felhívni a társadalom figyelmét a reformáció szellemi, kulturális és társadalmi jelentőségére, ma is élő és ható értékeire, egyszerre aktuális és időtálló fő üzeneteire.

Az előadók között lesz Fábri György társadalomtudós, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Prőhle Gergely államtitkár, Sepsi Enikő, a Károli-egyetem bölcsészkarának dékánja, Steinbach József református püspök és Tőkéczki László történész.

A szervezők az ebédrendelés miatt a részvételi szándék előzetes jelzését kérik a prusz@lutheran.hu címen vagy a +36-20-824-9657-es telefonszámon.

Az esemény Facebook-oldala itt tekinthető meg.