Egyéb

Médiadíjakat alapított az evangélikus egyház

A Magyarországi Evangélikus Egyház évente egy alkalommal díjakkal kívánja jutalmazni azokat az újságíró- vagy médiatevékenységet folytató magánszemélyeket, akik munkájukkal az evangélikus egyház pozitív megítélését segítették elő. A díjak nem az életművet, hanem elsősorban a jelölt alkotást és annak szellemi értékét kívánják elismerni.

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2021-től két médiadíj meghirdetését és adományozását valósítja meg sajtóbizottságának gondozásában: évente egy alkalommal Bornemisza Péter-díjjal, illetve Írónád díjjal kívánja jutalmazni azokat az újságíró- vagy médiatevékenységet folytató magánszemélyeket, akik olyan világi vagy egyházi médiában megjelent írásművel, televíziós vagy rádiós anyaggal, internetes felületen megjelent médiaszöveggel léptek a nyilvánosság elé, amely az adott évben az evangélikus egyház pozitív megítélését segítette elő. A díjak nem az életművet, hanem elsősorban a jelölt alkotást és annak szellemi értékét kívánják elismerni.

A díjakra jelölhető alkotók köre:

A Bornemisza Péter-díjra jelöltnek nem kell evangélikus felekezeti kötődésűnek lennie. A jelölt alkotás megjelenhet bármely világi médiában vagy a közösségi média nyilvános felületein műfaji megkötés nélkül. A jelöltek korára és végzettségére vonatkozó megkötés nincs.

Az Írónád díjra olyan, evangélikus médiában megjelenő alkotás jelölhető, amely megfelel a fenti feltételeknek.

A jelölés folyamata:

A díj kiírása és a jelölőlapok az Evangélikus.hu oldalon érhetők el. A jelölést szintén az Evangélikus.hu oldalon, a médiadíj felületén, kizárólag digitális formában lehet beküldeni.

A jelöléshez az alábbiakat kell feltölteni:

  • a jelölni kívánt alkotást,
  • a kitöltött és aláírt jelölőlapot, valamint
  • a nyilatkozatot.

Határidő:

Minden év február 1-je és március 15-e között az előző naptári évben megjelent alkotások közül lehet jelölni.

A díj fővédnökei:

Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Novotny Zoltán újságíró, a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottságának képviselője.

A díjak átadása:

Az átadásra az elbírálást követően minden évben a virágvasárnapot megelőző pénteken, ünnepélyes keretek között kerül sor.

Kapcsolat és további információ:

Kecskeméti Zsuzsanna

zsuzsanna.kecskemeti@lutheran.hu

+36 20 286 9601

Letölthető logók:

https://felho.lutheran.hu/index.php/s/flx6YdYXrZTOZzw