Egyéb

A PRÚSZ elnökség szeptemberi ülése

Készült: 2019. szeptember 2-án 16:00-kor, a MEÖT székház tanácstermében.

Jelen voltak: Nagy Katalin elnök, T. Pintér Károly alelnök, dr. Bóna Zoltán titkár, dr. Lakatos Judit, Faggyas Sándor, dr. Kádár Zsolt tagok, valamint dr. Takács Antal és dr. Zsugyel János meghívottak és Faggyas Sándorné munkatárs.

Az elnökség örömmel nyugtázza, és hálás köszönetet mond a rendes és rendkívüli támogatóknak azért, hogy minden nehézség ellenére, rendkívüli támogatások okán is, a PRÚSZ napi tevékenységéhez a szükséges fedezet ez idáig rendelkezésre áll.

Az elnökség levélben szólítja meg azokat a korábban aktív tagjait, akik mintegy passzívvá váltak és a 15 éves évforduló kapcsán, többszörösen gesztusértékű felajánlással várja őket vissza az aktív tagok sorába. A megszólító levelet szintén közre adjuk.

A PRÚSZ kommunikációját illetően az elnökség fölkéri dr. Zsugyel Jánost a honlap                                         gondozására, első feladatként a teljes oldal aktualizálására. Elkötelezi magát, hogy a hivatalos eseményekről, megnyilatkozásokról és persze minden másról, ami a honlapra tartozik folyamatosan anyagot biztosít.

Továbbá köszönetet mond Zsugyel Jánosnak, hogy a facebook-t eddig is gondozta, kéri ezt a továbbiakban is. Ezzel együtt buzdítja a tagságot, hogy arra érdemes anyagok Zsugyel Jánosnak való megküldésével ők is segítsék a PRÚSZ kommunikációs és PR tevékenységét.

Az elnökség döntött arról is, hogy jövő évben egy nagyszabású rendezvénnyel csatlakozik  a Trianoni diktátum centenáriumi megemlékezéseihez, amelynek előkészítő műhelymunkáját Komáromban tervezi megtartani ez év október 26-27-én. A jövő évi „nagy konferencia” helyszínét is határon túlra tervezi.

A szokásos adventi Prúsz vacsora a MEÖT székházban kerül sor, december 11-én, vagy 10-én. Neves előadóról később gondoskodik az elnökség.

Az elnökség, előzetes/korábbi mérlegelések alapján is döntött a Ráth Mátyás díj ez évi odaítéléséről, amelynek átadására a reformációi gálán kerül sor.

Dr. Bóna Zoltán

titkár