Egyéb

Meghívó médiaműhelyre

Power of WordsNemzettudat a reformáció szellemiségében – ezzel a címmel várja idén őszi tanácskozására az aktív médiamunkásokat, továbbá a média belső, szakmai kérdései iránt érdeklődőket a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz). Műhelyünk – a reformáció és nemzet tematikus év jegyében – a nemzettudat protestáns értelmezését, a hazához és a nacionalizmushoz való viszonyulás kérdéskörét vizsgálja, különös tekintettel a média, a mindenkori tömegkommunikáció szerepére. A „meglepetésvendégként” várt külső előadó(k) mellett a témát ezúttal igazi műhelymunkával, főként közös beszélgetések, viták során kívánjuk feldolgozni a jelenlévőkkel.

Nemzettudat az olimpián címmel riói élményeiről számol be Novotny Zoltán sportriporter, a Prúsz elnöke, történeti előadást tart Faggyas Sándor újságíró, a Prúsz alelnöke, 1956 gyerekszemmel címmel pedig a Rát Mátyás-díjas Petrőczi Éva költő-újságíró. Vasárnap délelőtt Nemzeti anyanyelvünk „reformációja” címmel Dobsonyi Sándor, az Evangélikus Élet olvasószerkesztője ismerteti a magyar helyesírás legújabb szabályait.

A médiaműhely helyszíne: Megbékélés Háza, 5309 Berekfürdő, Berek tér 19.

A tanácskozás időpontja: 2016. szeptember 16–18.

A részvételi díj (péntek vacsorától vasárnap ebédig) 15.000 forint, Prúsz-tagoknak 7.500 forint. Jelentkezni (a férőhelyek függvényében) szeptember 8-ig a prusz@lutheran.hu címen vagy a 20-824-9657-es mobilszámon lehet.