Egyéb

Kiskőrösön létrejött a MEE legnagyobb oktatási intézménye

Átvették az evangélikusok a kiskőrösi általános iskolát, gimnáziumot és szakközépiskolát valamint a soltvadkerti általános iskolát

AláírtákA Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának igazgatója, Kákay István 2012. május 22-én közoktatási megállapodásokat írt alá Kiskőrös és Soltvadkert vezetőségével, valamint a Kiskőrösi Kistérségi Társulás elnökével. Kiskőrösön ezzel a megállapodással létrejött a MEE legnagyobb oktatási intézménye.

Az iskolákat nem a helyi önkormányzat, hanem a Kiskőrösi Kistérségi Társulás tartja fenn, az ingatlan tulajdonosa viszont az önkormányzat, így háromoldalú megállapodás aláírására volt szükség.

Kiskőrösön a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola átadását-átvételét rögzítő dokumentumot és a közoktatási megállapodást írták alá az evangélikus egyházi vezetők a város polgármesterével, Domonyi Lászlóval, aki egyben a Kiskőrösi Kistérségi Társulás vezetője is. Kiskőrösön a tavalyi évben átvett Harangvirág Óvodában, valamint a most átvételre került Petőfi Sándor Általános Iskolában és a Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskolában jelenleg összesen ezerkétszázötvenen tanulnak.

Soltvadkerten a város polgármesterével, Lehoczki Ferenccel írták alá a megállapodást, a Petőfi Sándor Általános Iskola átvételéről. A soltvadkerti általános iskola a település egyetlen iskolája, így az átvételhez esélyegyenlőségi szakértői véleményt is kérnie kellett az evangélikus egyháznak.

Korábban a soltvadkerti és a kiskőrösi általános iskola is a Magyarországi Evangélikus Egyház iskolája volt.

Képek az átvételekről

.