Nagyenyed – Felhívás PRÚSZ konferenciára

Meghívó a Protestáns Újságírók Szövetségének nyilvános konferenciájára

Nagyenyed, 2022. május 13-15.

Bethlen Gábor erdélyi fejedelem négyszáz éve, 1622. május 23-án alapította meg a gyulafehérvári Academicum Collegiumot, a mai nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium jogelődjét. A református alma matert, az erdélyi magyar oktatás zászlóshajóját okkal tekinthetjük patinás „médiaműhelynek” is, hiszen falai között – mások mellett – olyan kiválóságok tanítottak és/vagy tanultak, mint Apáczai Csere János, Pápai Páriz Ferenc, Bolyai Farkas, Kőrösi Csoma Sándor, Kemény Zsigmond, Áprily Lajos, Jékely Zoltán, Sütő András…

A Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) május 13-15-én a jubiláló intézményben, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban tervezi megtartani tavaszi konferenciáját, avatott előadók – történészek, irodalmárok, egyetemi oktatók – közreműködésével.

A péntek délutáni megnyitó után Szőcs Ildikó igazgató mutatja be a mai kollégiumot, magára a konferenciára szombaton 9-18 óra között kerül sor. A hivatalos program a vasárnap délelőtti istentiszteleten való részvétellel ér véget Gyulafehérváron, az éjszakai szállásokat biztosító Cetate hoteltől mintegy húsz perces sétára lévő református templomban. A részletes program a szövetség honlapján (prusz.hu) található.

A 25 ezer (Prúsz-tagoknak 20 ezer) forintos részvételi díj magában foglalja a két gyulafehérvári éjszaka szállásköltségét (reggelivel), pénteken a vacsorát, szombaton az ebédet és a vacsorát, illetőleg – a Prúsz külön autóbuszával történő utazásra jelentkezők számára – az útiköltséget is!

Jelentkezni április 30-ig lehet a prusz@lutheran.hu e-mail címen, vagy – munkaidőben – a +36-20/824-9657-es telefonszámon.

A hozzászólás lehetősége lezárva.